Geopend op zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur.


Ben, Thea, Mabel en Ton vormen samen het bestuur van Stichting Kunstroute Best. Ze maken kunst in 4 verschillende disciplines.


Voor Ben Baauw is bezig zijn met schilderen en tekenen een vorm van mediteren! Inspiratie haalt hij vooral uit alles wat leeft: de onderwaterwereld (exotische vissen, fraai gekleurd koraal), landschappen, planten, dieren en mensen. Hij vindt het heerlijk om met veel kleur te werken. Voor wat betreft het schilderen werkt Ben vooral met acryl op diverse soorten ondergrond (board, met katoen beplakt board, katoen, linnen). Een paar jaar geleden is hij ook meer realistische schilderijen met olieverf gaan maken. Tekenlessen hebben hem geïnspireerd om een stapel (pen)tekeningen te maken. Een verrijking voor hem! Het motto van Ben is: blijven leren en ontwikkelen!

Bekijk zijn website.

Titel: Break free!.
Acryl op board met canvas.
50×70 cm.
Het paard symboliseert persoonlijke drive, passie en vooral hang naar vrijheid!

 

Titel: Stellers Zeearend.
Pentekening op papier.
Lijst 40×50, tekening 27×34.
De Stellers Zeearend is 1 van de grootste zeearenden. De wijfjes kunnen tot 1,05 meter hoog worden, met een spanwijdte tot 2,80 meter! Leefgebied is Oost-Azie.

 

 

 


Van Schaap naar Draad. De laatste jaren is Thea de Bruin steeds meer met wol bezig en combineert zij dit met keramiek. Daarnaast maakt Thea met dit veelzijdige materiaal grote dekens/wandkleden. In deze expositie zal zij dan ook zowel keramiek als wolcreaties laten zien.

Bekijk haar website.

Deken: BlokBed

 

Keramiek: Schuimkoppen van de zee.

 

 

 


Mabel Mulder is vanuit grafisch werk driedimensionaal gaan werken in keramiek en steen. Vooral steen, de laatste jaren. Intuïtief beeldhouwen door vooral veel te kijken naar de vorm die ontstaat. Proberen de steen zijn schoonheid en kracht te laten tonen. Meestal abstract, soms in het thema vogel. Mabel is een beschouwer en reageert op wat zij ziet.

Bekijk haar website.

 

 

 


Ton Vermaesen 

Vanaf mijn 10e levensjaar heb ik, met behulp van een vierkant “doosje” (de camera van mijn moeder) met een 6x9cm film van 1,5 meter lang erin en twee minuscule vensterglaasjes erop, geprobeerd op een expressieve manier de dingen in de wereld vast te leggen.
Op mijn 15e heb ook de ontwikkel- en afdruktechniek geleerd bij mijn oom in de donkere kamer. En die hobby van zwart/wit naar kleur is nooit meer veranderd. Het waarnemen en vastleggen is een oneindige wereld. Je leert steeds meer bij, zeker in verenigingsverband.  Foto’s moeten vragen oproepen, communiceren, moeten een diepere laag bezitten en dat alles is pas mooi als de kijker naar die foto dat ook zo kan ervaren.