Dick van Tongeren is geboren in 1950 in Jakarta, Indonesië

 

Dick is autodidact, hij schildert al meer dan veertig jaar.

Hij is moeilijk in een hokje te plaatsen want zijn keuze van onderwerpen, mediums en formaten lopen nogal uiteen. Olieverf, acryl, aquarel, doek paneel papier, alles vindt hij interessant en het proberen waard. Het hoeft niet zo heel erg precies, maar wel goed en het moet wel ergens op lijken.

Belangrijk vindt hij dat zijn werken stuk voor stuk een gevoel of gedachte overbrengen. 
Natuurlijk komt ook het decoratieve aspect aan bod: je wilt toch niet tegen een lelijk schilderij aan kijken!

 Zie ook  zijn website.

 

 

 

 

 

 

De in Geldrop woonachtige Jacqueline maakt met name abstracte beelden. Ze doet dat meestal in taille direct methode, d.w.z. dat ze direct in steen hakt zonder voorstudies op papier of in klei.

Ik laat me inspireren door de natuur, dat leidt tot organische, soms sensuele vormen.
Beeldhouwen roept gedachten bij me op, over mijn leven en dat wat me bezighoudt in de maatschappij. Dat heeft onherroepelijk zijn weerslag
op het beeld waaraan ik werk.
Ik vorm het beeld, het beeldhouwen vormt mij als mens en vormt, en hervormt mijn kijk op mijn omgeving en op de wereld.

De drang voor het maken van vrouwfiguren ligt mede in de boodschap die ze wil overbrengen. Onzekerheid of ontevredenheid over het eigen lichaam is nergens voor nodig. Vrouwen moeten genieten van hun weelderige of juist prille vormen. In de kunst zit niemand te wachten op saaie ideaalfiguren. Ieder mens is uniek, Dat maakt het ook zo prachtig en interessant, Houding en uitstraling is waar het om draait,

Zie ook haar website.