Geopend op zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur.


Eliane Van Baelen (EliArte) schildert sinds 1992.

In 1995 startte Eliane bij HG schilderkunst in Pelt België. De opleiding nam 7 jaar in beslag en sindsdien is er nog altijd de goesting om te schilderen. Ondertussen krijgt zij ook meer tijd omdat ze niet meer buitenshuis werkt.  

Zij schildert altijd met een goed en positief gevoel; expressief met borstel, paletmes, de vingers… 
Wel denkt ze na over compositie en kleurgebruik. Iedere gelijkenis met het onderwerp laat ze almopbouwend links liggen.

De schilderijenzijn niet altijd voorzien van een titel. Dit voorkomt dat de kijker in een bepaalde richting wordt gestuurd. Als kijker mag je de uitdaging aangaan om de sterke abstracte vormentaal te ontdekken.

Zie haar website

Daar vind je ook een filmpje dat ze maakte eind 2020, waardoor je een indruk krijgt van haar en haar werk. 

 

 

Diny Timmers

“Ik ben Diny Timmers geboren in 1953 en ik woon in Gemert. Hier staat naast onze woning “het bakhuis” waar ik met veel plezier bijna wekelijks beelden van klei maak. Keramiek dus. Ik doe dit al zeker 25 jaar. In 2009 heb ik voor het eerst mijn beelden tentoongesteld. Daarna veel vaker op verschillende locaties en ook thuis in onze tuin. Mijn werken hebben verschillende thema’s die op mijn website te vinden zijn. Zoals abstract, vogels, bouwwerk etc.
De uiteindelijke vorm, de afwerking en de kleur vind ik erg belangrijk. Ik behandel de beelden na de eerste stook met oxiden en sulfaten. Hierdoor krijgen ze een natuurlijke kleur en blijf je de structuur van de klei zien. Deze eindkleur brandt er volledig in en is daarna niet meer te wijzigen. Ik stook tussen 1100 à 1200 graden zodat de meeste beelden ook buiten kunnen staan. Beelden die hoger zijn dan 60 cm bestaan uit 2 of drie delen. Ik werk puur vanuit mezelf en ieder beeld is dus anders.
Leuk als u komt kijken. Ik ben altijd erg benieuwd naar de reacties.”

 

Zie haar website