Erry Dortmans maakt foto’s van met name mensen in de stijl van Rembrandt

Erry Dortmans legt, als gepassioneerd fotograaf, graag beelden vast die mensen blij maken en doen beseffen dat iedereen er mag zijn. Of het nu een hedendaags portret is, een beeld of portret in de stijl van Rembrandt of toch in middeleeuwse sferen, ze zijn allemaal de moeite waard en fascineren de kijk op die persoon.

“Betoverd door verschillende lichtsoorten wil ik dit licht zien, het licht sturen en ieder in het licht zetten. Maar het allermooiste vind ik het natuurlijk licht wat we op onze aarde voor niets van de zon krijgen. Zonlicht die de zomerse avonden zo mooi zwoel kunnen maken, in herfst zo intens de aardse kleuren weer geeft, ’s winters een warme gloed meegeeft in koude tijden en in de lente zo nodig is om de natuur weer tot leven te brengen en de aarde weer op te warmen. Datzelfde zonlicht speelt altijd door mijn hoofd om de meest mooie foto’s te maken die uit een sprookjesboek lijken te komen.

Daarnaast inspireren de oude meesters met hun olieverf technieken me om hun licht en sferen te gebruiken bij het maken van portretten.”

Zie haar website.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Informatie Marianne Zeeventer volgt nog