Schilderijen van Thea Bijl zijn een afspiegeling van haar karakter. Nauwgezet, kleurrijk, uitbundig en tot in de puntjes verzorgd.

Ze ontwikkelde in de loop van de jaren een stijl waarbij ze steeds meer gebruik maakt van kleurpotloden. Soms in een mix met andere technieken zoals gouache, aquarel of olieverf, maar toch altijd met een lichte voorkeur voor de Caran d’Ache Luminance kleurpotloden. Op haar website zijn in deze techniek ook een aantal grotere werken te zien. Thea begon destijds voornamelijk met dierenportretten; later zijn ook portretten van mensen een steeds belangrijker specialisme geworden. Ze werkt ook in opdracht.

 

Zie haar website. 

Fried Waterschoot is een impressionist pur sang. De werkelijkheid sfeervol en indringend naar zijn hand zetten in kleurrijke schilderijen. Dat is zijn ding. Levensvreugde en positivisme is veelal de drijfveer van het impressionisme. Dagelijkse situaties met mensen, tot aan composities met oud industrieel erfgoed en alles wat daar tussen in zit; alles kan de inspiratiebron zijn en uitmonden in sprekende werken. Daarnaast vormen portretten, ook in opdracht, altijd al een veel gevraagd onderdeel binnen zijn oeuvre.

Op zijn website kun je een vollediger beeld krijgen van wat hem inspireert.

Zie zijn website.
 

Marianne van Zeeventer 
Als beeldhouwer werkt Marianne in diverse steensoorten, met voorkeur voor de hardere varianten zoals arduin en veel soorten marmer.
Die bewerkt ze tot abstracte, vaak strakke vormen die ‘leven’. Diverse serpentijnsoorten spreken ook tot haar verbeelding
en vormen een uitdaging om, met behoud van het karakter van de steen, iets uit te beelden.
Regelmatig combineert ze steen met perspex, lood of koper om een zekere spanning in haar werk te leggen.
In tegenstelling tot het werken met steen, waarbij ze materiaal weghakt, bouwt ze in zink juist iets op.
Het blijft haar boeien om met verschillende materialen en technieken bezig te zijn. Soms is er in haar objecten iets ‘verrassends’ te vinden,
bv. in de schatkistjes en torens van zink.
Voorbeelden van haar werk zijn te vinden op www.zeevensteen.nl

Zie haar website.

ierse hardsteen en lood, 12d, 15b, 34h
marmer, arduin, conglomeraatsteen, h45 b20 d11
poppy pagode zink, perspex, papaverzaaddoos 62 cm hoog
Diabas, h50 b22 d 20 cm