Geopend op zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur.

 

 


Franca Schuurmans: “Ik ben in 1991 begonnen met het werken met klei, diverse cursussen gehad. Met name het beginnen met een blok klei: deze dan langzaam te boetseren tot een kunstwerk trekt mij enorm. Een vakantie in Zuid Afrika, die diepe indruk op mij maakte, inspireerde mij om beelden te gaan maken van vrouwen. Hun trotse houding vind ik fascinerend. Naast deze beelden maak ik ook urnen. De opdracht voor de eerste urn is nog steeds heel bijzonder. Het is nl. niet zomaar een object maar zowel de buitenkant als de binnenkant van de urn is belangrijk, maar erg fijn om te maken.”

 

Werk van Franca:


Lei Hannen maakt beelden van keramiek. 
“Keramiek bied mij een haast onbegrensde vrijheid in scheppend vermogen. Juist het ontdekken van deze vrijheid is van een onmetelijke rijkdom als professioneel kunstenaar. Ik ervaar de opgelegde natuurlijke wetmatigheden in keramiek, staal en brons niet als een belasting, maar juist als een metafoor voor de kracht van de elementen met het daarmee afgedwongen respect. Het relativeert.
Hierin scheppend te handelen ondervind ik als een voorrecht. Tevens is het scheppende element in het wordingsproces een weerspiegeling van de vrijheid die ik
als onontbeerlijk acht. Vrijheid die je bevechten moet, steeds weer.

Studie reizen die ik ondernam naar o.a. China, Marokko, Mongolië, Japan en Maleisië vormen een onontbeerlijke bron van inspiratie.
Ik exposeer sinds 1987 in België, Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Japan, Luxemburg, Maleisië, Mongolië, Noorwegen, Nederland , Oostenrijk en Spanje .
Kunst is spelen met schoonheid een wezenlijk belang voor onze samenleving.”

Zie zijn website.

Hierbij nog 2 youtube filmpjes waarop zijn werk te zien is.
http://www.youtube.com/watch?v=ahSwN9_pi7o

http://www.youtube.com/watch?v=5kMZduhCAwk