Hans Janssen, 1945, Kunstschilder te Oss

Na maatschappelijke carrière op 61-jarige leeftijd toegegeven aan de reeds lange tijd gekoesterde wens om serieus het talent te ontwikkelen en schilderen te leren aan een academie. Zeven jaar, 2 diploma’s en meerdere masterclasses verder: semi-amateur kunstschilder.

Mijn werk heeft geen boodschap, het is slechts wat de kijker ziet, en het zijne/hare ervan vindt. Als de kijker het kunst vindt: het is beeldende kunst, dus het beeld moet het werk doen. 

Ik schilder om het schilderen en laat me leiden door  wat me opvalt als beeld of detail van een beeld. Het onderzoeken van de effecten van glans, kleur, reflectie, licht-donker en ruimte, is voor mij het meest boeiende van dit vak. Want schilderen is voor mij een vak, wat Kennis, Kunde en Talent vergt.
Dat er op mijn leeftijd nog zoveel te studeren, te onderzoeken en te beleven valt: FANTASTISCH

De stillevens maak ik meestal naar zelf geëtaleerde en gefotografeerde voorwerpen in wisselende belichting en of wisselende standpunten, en als mij de compositie bevalt, dan kan het een voorbeeld voor een schilderstuk worden. Portretten ( ook van dieren) maak ik met behulp van series (zelfgemaakte) foto’s. Hans schildert ook in opdracht.

Sinds 2011 lid van Kunstenaarscollectief Ravenstein en schilder 2 á 3 dagen per week, in gezamenlijk atelier, met acryl-en olieverf, op doek of paneel.
Kennis en kunde moet men niet voor zichzelf houden, maar delen met anderen en daarom geef ik schilderlessen en workshops volgens 3 verschillende programma’s:

  1. 1 -daagse workshop voor beginners
  2. Meerdaagse cursus algemeen, voor reeds geoefende of hobbyisten met ervaring
  3. Meerdaagse cursus portret voor hobbyisten met ervaring

 

 

 

 

 

Gwen Conner: Torsen, figuren en fragmenten, kortom, de mens in al zijn/haar facetten aansprekend neer te zetten in een beeld, boeit mij.
Ik wil een bepaalde sfeer oproepen, die voelbaar moet zijn als je het beeld bekijkt.
De beelden hebben een figuratief karakter, worden in klei opgebouwd en later gebakken in een zoutoven of in de raku-oven, al dan niet geglazuurd, of ze worden in brons afgegoten.
Daarnaast maak ik ook draaiwerk, eveneens gebakken in de zoutoven.
Opleiding Academie Arendonk (B), beeldhouwen.
Lid van KuBra, collectief van Brabantse kunstenaars.

Bekijk haar website