Hera van den Heuvel

In de jaren 90  volgde zij lessen aan Academie der schone kunsten in Belgie.
In het verleden heeft zij met aquarel en olieverf gewerkt.  Momenteel schildert zij in acrylverf,
vaak in combinatie met andere materialen. De ervaring in de verschillende disciplines combineert zij in haar huidige werk.
Haar werk is in de loop der jaren veranderd van figuratief naar abstract waarbij kleur een niet te missen rol speelt.
Gebeurtenissen uit haar leven, en het lijnenspel in de natuur spelen een grote rol in mijn werk.
Hoogtepunt tot nu toe was exposeren samen met haar broer uit Canada, in de binnentuin van de Hermitage in Amsterdam.

www.heraschilderijen.nl

 

 


Josette Dekkers
Haar interesse voor beeldhouwen werd gewekt tijdens een workshop beeldhouwen in 2006. Alsof het zo had moeten zijn kwam later Jeanne Buijtels tegenover haar wonen en heeft ze in haar atelier een aantal cursussen gevolgd. Jeanne wist haar, met haar kennis en toewijding voor het vak, mee te nemen op avontuur van verrassen en creëren. Met de opgedane kennis en vaardigheden is ze vervolgens zelf aan het werk gegaan in haar achtertuin en heeft ze met haar beelden geëxposeerd tijdens Kunstroute Laarbeek als gast exposant.

Door gebrek aan inspiratie kwam Josette lange tijd niet toe aan beeldhouwen maar dankzij de pandemie heeft ze vorig jaar het weer opgepakt en haar bok en gereedschap mee naar de camping genomen. Van april tot november heeft ze haar atelier in een tentje midden in de bossen van Berg en Dal waar ze veel inspiratie op doet en rust vindt in haar drukke bestaan. Ze werkt met veel plezier en toewijding als verpleegkundige op een woonhuis voor mensen met een zeer ernstige verstandelijke beperking en gedragsproblemen.

Ze maakt figuratieve en abstracte beelden en haalt inspiratie uit alledaagse dingen. Door haar manier van werken ontstaat er ruimte, openheid en
transparantie in wat voorheen een massief stuk steen was. De stenen worden met brute kracht gewonnen en deze elementen zijn terug te vinden in een aantal van haar ontwerpen. Met haar beelden hoopt ze mensen te inspireren, prikkelen, verrassen en te ontroeren. Ze werkt ook in opdracht maar wenst dan wel wat ruimte om een mooi ontwerp te kunnen maken.
Haar ultieme droom is om van beeldhouwen haar professie te maken, ze heeft zich daarom recentelijk ingeschreven bij de KvK onder de naam: Josette’s FineArts.