Geopend op zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur.


 


Jeanne Buijtels

Jeanne is al van jongs af aan creatief bezig, zowel met tekenen, schilderen, etsen, zeefdrukken, keramiek, mozaïek,  glasfusing, brons gieten en beeldhouwen bij diverse kunstenaars in binnen-en buitenland. De laatste jaren heeft ze zich het acrylgieten en het werken met epoxy eigen gemaakt.  Ze experimenteert graag met diverse materialen en probeert ze vaak samen te voegen.  Zij laat zich inspireren door het leven zelf in al haar facetten. Ze werkt graag met tegenstellingen zoals kracht en tederheid in één werkstuk.

Haar liefde voor beeldhouwen in steen heeft ze gedurende 11 jaar overgedragen via cursussen en workshops in haar eigen atelier. Daarnaast heeft ze 5 jaar “intuïtief” beeldhouwcursussen  in steen gegeven in Zuid-Frankrijk.
Samen met Marian heeft ze vele (kunst)reizen gemaakt in Europa, Azië en Afrika, daarbij altijd nieuwsgierig naar andere culturen en kunstvormen.

Sinds 2021 geeft ze in haar Galerie Artbest kunstenaars een podium om hun kunstwerken te exposeren voor een breed publiek.
De galerie bestaat uit een grote en kleine expositieruimte en een beeldentuin. Ieder weekend zijn kunstliefhebbers welkom.
Er wordt een grote verscheidenheid van kunstwerken getoond door exposanten, die vaak ook aanwezig zullen zijn.
Zowel de galerie als de beeldentuin zijn rolstoeltoegankelijk. Huisdieren zijn niet toegestaan.

zie  website van Jeanne

Tijdens de Corona-periode in 2021 heeft Jeanne video’s gemaakt met de titel “Het beeld-van-de-week”
waarbij ze vertelt over het getoonde kunstwerk. Hieronder vindt je enkele van deze video’s.