Peter Hoeben

“Ik ben geboren in 1941.
In 2002 ben ik als autodidact begonnen met schilderen, ging eerst aquarelleren en stapte na enkele jaren over op acryl.
Ik heb het schilderen verder eigen gemaakt door het volgen van cursussen en workshops bij diverse docenten o.a. Els va Dorst, Janne Spil, Kees van de Wetering, Pieter Reef, Leo Musch, Jan Vosters.
Verder heb ik op diverse locaties geëxposeerd ”

Bekijk zijn website.

Patty Biermans werkt  onder de naam  “PattyBee”.

Als autodidact is zij al 40 jaar bezig met schilderen en heeft zij lessen gevolgd bij diverse kunstenaars in Best en Oirschot.
Haar motto “Kleur is Emotie” is de grootste inspiratiebron voor mijn werk.
“Mijn schilderstijl varieert van impressionistisch naar expressionistisch. Felle kleuren en zachte kleuren wisselen elkaar af, afhankelijk van het onderwerp en de emotie. Vooral in mijn eigen foto’s vindt ik de onderwerpen voor mijn schilderijen. Deze foto’s variëren van bloemen tot landschappen, waarbij macrofotografie mijn voorkeur heeft.  Ook het bewerken van gecombineerde foto’s, om ze daarna te vertalen met acrylverf, is een veel gebruikte techniek. Het combineren van diverse materialen en technieken is een uitdaging die ik graag aanga. Het maken van monotype, een speciale druktechniek, is een andere manier om uiting te geven aan mijn inspiratie.”

Nieuwe technieken blijven een uitdaging en inspiratiebron. Het bewerken van glazen voorwerpen is een procédé waar zij zich momenteel in verdiept.
De materialen die zij daarvoor gebruik variëren van acrylverf en papier tot beschilderde theezakjes.

Het werken met wol, het vilten, is een optie om kleur te verwerken in een ander materiaal van verf. Vooral de sjaals die zij maakt, zijn vaak een vertaling van haar foto’s.

Bekijk haar website.