Leny de Vos

“Ik werk graag zonder vooropgezet doel. Puur, vanuit gevoelens en ervaringen die in mij ontstaan, soms sluimerend aanwezig zijn en pas echt zichtbaar worden op doek.
Beelden die in composities en kleur mijn verhaal vertellen: wandeling in de Provence, het uitwaaien aan zee in Zeeland, rijden door het binnenland van Spanje, maar ook de zorg voor mijn kinderen en kleinkinderen, evenals de euforie van mooie momenten in mijn leven.
Gevoelens, gebeurtenissen die mij raken en mijn doeken kleuren in een proces waarbij ik me steeds onbewust afvraag wat voeg ik toe en wat laat ik weg. Acryl laag op laag en met gebruik van natuurlijke materialen die ik op mijn strooptochten heb verzameld. Na de laatste streek laat ik los wat ontstaan is. De abstractie van mijn werken geeft ruimte aan een ieder om zijn gevoel te laten hechten aan dit beeld.
Loslaten, betekent ook voor mij , dat het werk zich mag verbinden aan het leven van een ander, een ieder die zich geraakt voelt of zich herkent in de lijnen, kleur en dynamiek van mijn werk.”

Bekijk haar website.