Loes Beks schildert al een aantal jaren en Mariska Mielen maakt al vele jaren beelden van keramiek

 

Loes schrijft over zichzelf: Ik schilder al heel wat jaartjes. Mijn stijl is impressionistisch te noemen. Ik werk het liefst op grote doeken en gebruik veel kleur. Ik heb een kaderopleiding gedan bij het NOBK en diverse masterclasses gevolgd. O.a. bij Gerard van de Weerd, Frans Manders Jos Leurs. Ik heb al veel succesvolle exposities gehad in Nederland. Ook in galerieën. Ook op kunstmarkten zijn mijn schilderijen graag gezien. Momenteel ben ik lid van Atelier Nuenen.  

Zie haar website.


Al bijna 50 jaar zit Mariska met haar handen in de klei, variërend van keramiek, zelf hardende klei en polymeerklei.

“Via cursussen van bekende kunstenaars raakte ik verslaafd aan het boetseren. Na veel uitproberen en opnieuw beginnen vond ik mijn passie in het creëren van menselijke figuren in keramiekklei.
De verhoudingen van het lichaam, de emoties van het gezicht en houding  van het sculptuur zijn mijn uitgangspunt. Ze kunnen je daardoor ontroeren of laten glimlachen. Het lijkt of ze zelfstandige wezens zijn met een ziel en een verhaal..
Ik adoreer het menselijk lichaam en laat zoveel mogelijk zien zonder aanstootgevend te willen zijn. Tenslotte zijn we allemaal hetzelfde geboren en we mogen gezien worden zoals we zijn .
Inspiratie voor mijn sculpturen kan van alle kanten komen; van de mensen op straat, van een tv-programma, uit een gesprek of van foto’s uit een blad. Op deze manier zijn er al veel sculpturen geboren en velen hebben al een nieuwe eigenaar gevonden, verspreid over de wereldbol. Hierdoor kan ik me steeds verder blijven ontwikkelen en investeren in nieuwe mogelijkheden. Heel trots ben ik dat ik al enkele malen ben onderscheiden met eerste prijzen bij wedstrijden die regelmatig worden gehouden in binnen- en buitenland.”

Zie haar website.