“Mijn naam is Melanie Hermans en “een leven vol kleur” is een betiteling die ik aan al mijn schilderijen geef omdat je bij alle gebeurtenissen in je leven een kleur voelt. Intuïtief schilderen is een mooie manier om gevoelens te uiten en te communiceren. Het kan een goede uitlaatklep zijn van al je gevoelens, ook voor mezelf. Zelf ben ik 21 jaar geleden, na het plotseling overlijden van mijn vader, begonnen met schilderen met acryl verf en veel structuur op grote doeken. Naast m’n baan als leerkracht in het basisonderwijs, ging ik ook kinderen en volwassenen schilderles geven. Ik sta intussen niet meer voor de klas maar schilderlessen geef ik nog steeds. Schilderen brengt namelijk rust en ontspanning en kan therapeutisch werken bij zowel kinderen als volwassenen.  “

Bekijk haar website

   

   

   

 

 

 

Glazen Vormen, Truus de Wijs experimenteert binnen de verschillende glastechnieken. In haar eigen glasatelier richt Truus zich de laatste tijd vooral op glasfusion en Tiffany. De mens en natuur inspireren Truus in haar onderwerpen. Kenmerkend in haar werk is dat zij verschillende vormen samenvoegt en vervormd tot een nieuw beeld.
Eerst volgde zij de glazeniersopleiding in Hasselt die vooral is gericht op de glas en lood techniek. Daarna vervolgde zij de opleiding in Turnhout aan de Stedelijke Academie Monumentale kunsten richting glas. Met eervolle vermelding werd de opleiding in 2013 afgerond.

Bekijk haar website