Paul Parren:
Mijn teken- en schilderwerk is afgeleid van mijn ervaring met collages. Een soort assemblages in gemengde techniek waaronder monotype met olieverf en acryl op papier, karton en paneel. Een mix van handelingen in een eigen handschrift, die zich het beste laat benoemen als ‘tekenschilderen’. Meestal figuratief, soms in combinatie met abstracte elementen. Mijn werk groeit via voorstellingen, details, overschilderingen en kleurpatronen naar AF. Naar eenheid en inhoud. Het aanbod in ons blikveld waaronder de media, is een belangrijke bron van inspiratie. Het spel van gedachten en materialen. Het alledaagse anders gezien. Monotype is de enige grafische techniek die eenmalig uitgevoerd wordt en geen oplage kent.

De grote werken zijn gemaakt op 75x75cm, 80x80cm en 100x100cm, desgewenst met lijst.
De kleinere o.m. ingelijst 50x40cm of bevestigd op hout 35x23cm en andere formaten. De kleine werken zijn gemaakt op de pagina’s van een oud kasboek, dat ik heb gevonden op een boulevard in Parijs. Daarin de handgeschreven boekhouding van een winkel uit de jaren 1940-1950 op gelinieerd en genummerd papier. Tussen de Franstalige teksten en cijfers ontstaan teken-schilderingen met een synthese tussen vroeger en nu. Deze werken zijn bevestigd op paneel en voorzien van een vernislaag.

Geboren te Heerlen Afgestudeerd Stadsacademie Maastricht Grafisch ontwerper, o.a. Grundig en de Hema, Amsterdam.

Vanaf 1968 leraar tekenen V.O. en docent visualiseren op het Grafisch Lyceum Utrecht. Vanaf 1974 Lid Kunstcollectief ‘Huis7’ Zaanstreek / WaardArt Betuwe. Beeldend kunstenaar, zelfstandig v.a. 2007.  Hoofdredacteur kunstmagazine ‘Palet‘ in 2011. Publicatie in ‘Kunstgids Amsterdam‘ in 2013. Exposities in binnen- en buitenland.

 

Zie ook de website van Paul Parren

 

 

Voorbijgaan

 

Beschouwing

 

Kasboek

 


Wil Wagemakers (Eindhoven) volgde in Arendonk teken – en schilderlessen. Na haar opleiding ging haar belangstelling uit naar de
monumentale richting. De beeldhouwer Hein Reijnders bracht haar de beginselen van het beeldhouwen bij.
De drijfveer van Wil is vanuit de steen en haar gevoel te werken. Die vrijheid vindt ze heerlijk en zo werkt ze het liefst.
In de toekomst hoopt ze beelden te maken in combinatie met andere materialen.