Rietje J. Huijser tekent, schildert en beeldhouwt.
Haar werk is van een klassieke tijdloosheid, ontdaan van alle franje en teruggebracht tot de essentie: Liefde en communicatie tussen mensen.  “Woorden schieten te kort in wat ik wil zeggen. Ik probeer de intimiteit van de communicatie naar boven te halen.
Het model is voor mij een middel om de kern van het leven weer te kunnen geven.”

Dat model kan de natuur zijn, de mens en sinds enige tijd ook het dier.
De dieren doen haar denken aan de puurheid, het wezenlijke van het bestaan, aan grottekeningen, niet alleen de meest bekende maar ook aan de voor velen onbekende afbeelding in een grot in Azië: een runderachtige en een jong dier die elkaar liefdevol likken. Een tekening gemaakt door mensen van toen, de zogeheten jagerverzamelaars die verrassen met hun tederheid en affiniteit met hun natuurlijke omgeving.
In “How art began” merkt Antony Gromley (kunstenaar) op: “If we can look closely at the art of our ancestors, perhaps we will be able to reconnect with something vital that we have lost.” (“Als wij goed naar de kunst van onze voorouders kijken, kunnen wij misschien contact maken met iets essentieels dat wij verloren hebben.”)

 Zie ook  haar website.

 

Thea Blok tekent en schildert, m.n.portrettekenen  (vooral veel op kunstmarkten en in opdracht), modeltekenen en zen-zien tekenen (dmv amerikaanse cursus boek The natural way to draw).

Haar driedimensiona werk is tijdens de expositie te zien.
“Bij het ontstaan van mijn werk gaat het over het objectiveren van hoe ik de wereld ervaar, waardoor de voorbijgaande ogenblikken in iets zichtbaars wordt getransformeerd. Zowel beweging, ritmiek, structuur, spanning en emoties zijn velden die tot een samenhang in mijn werk worden gebracht. Dit is wat mij intrigeert”.

Thea heeft diverse kunstopleidingen gevolgd, zoals de Vrije academie Helmond , Academie in Eindhoven en de Academie Neerpelt in België.
Door haar achtergrond van vele soorten studie’s heeft zij een diepgaande ontwikkeling in haar werk doorgemaakt.

Ze heeft veel geëxposeerd in galerie’s en ook op kunstbeursen waardoor haar werk door het hele land verspreid staat.
Ook heeft ze jarenlang les gegeven in haar atelier, portret en modeltekenen, boetseren en schilderen.

Bekijk haar website.