Geopend op zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur.


Wim is een autodidact en probeert zo realistisch mogelijk te schilderen. Het mag nog steeds een schilderij zijn, een weergave van hoe hij de natuur zie.


Ik ben geboren (1962) en getogen in Best. Momenteel werk ik op de universiteit in Eindhoven als IT’er waar ik nu al zo’n 20 jaar werk.
Als 17-jarige ben ik, in mijn vrije tijd, gaan schilderen, geënthousiasmeerd door mijn oudste broer, ook autodidact. Ik schilderde veelal in opdracht: natuurlandschappen en “ouderlijke huizen”.

Mijn inspiratie en uitdaging om te schilderen haal ik uit alle dingen die mij triggeren in de natuur. Als ik aan zee ben en ik loop langs het strand, dan hangt er voor mij altijd een speciale sfeer, iets mystieks, de wolken die voorbij gaan, het water dat continu in beweging is en het zand dat steeds verplaatst wordt. Alles is constant in beweging, veranderd steeds, niets blijft hetzelfde. Voor mij straalt de zee ook rust uit! 
De landschappen, de bossen, de heide, de bergen en de invloed van de seizoenen hierop: een grote inspiratiebron. Je beseft dan dat alles vergankelijk is; het groeit, het gaat dood en maakt weer plaats voor nieuw leven.

Allemaal veranderingen die mij aanzetten om te schilderen, om te laten zien en ervaren hoe mooi de natuur is!

Vaak trek ik eropuit, met mijn hond Lynn, om mijn eigen foto’s van het landschap te maken. Het goed fotograferen is al een hele uitdaging! Als ik het onderwerp gekozen heb, bestudeer ik het grondig en bekijk ik of het schilderbaar is. Een foto van een landschap kan prachtig zijn en toch niet uitkomen op het doek.

Ik schilder over het algemeen heel fijn en scherp, en probeer ook zo realistisch mogelijk te schilderen. Maar het mag nog steeds een schilderij zijn, een weergave van hoe ik de natuur zie.

Zie zijn website.