Geopend op zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur.


Wim Aerts is een autodidact en probeert zo realistisch mogelijk te schilderen. Het mag nog steeds een schilderij zijn,
een weergave van hoe hij de natuur zie.

“Ik ben geboren (1962) en getogen in Best. Momenteel werk ik op de universiteit in Eindhoven als IT’er waar ik nu al zo’n 20 jaar werk.
Als 17-jarige ben ik, in mijn vrije tijd, gaan schilderen, geënthousiasmeerd door mijn oudste broer, ook autodidact. Ik schilderde veelal in opdracht: natuurlandschappen en “ouderlijke huizen”.

“Mijn inspiratie en uitdaging om te schilderen haal ik uit alle dingen die mij triggeren in de natuur. Als ik aan zee ben en ik loop langs het strand, dan hangt er voor mij altijd een speciale sfeer, iets mystieks, de wolken die voorbij gaan, het water dat continu in beweging is en het zand dat steeds verplaatst wordt. Alles is constant in beweging, veranderd steeds, niets blijft hetzelfde. Voor mij straalt de zee ook rust uit! 
De landschappen, de bossen, de heide, de bergen en de invloed van de seizoenen hierop: een grote inspiratiebron. Je beseft dan dat alles vergankelijk is; het groeit, het gaat dood en maakt weer plaats voor nieuw leven”.

Allemaal veranderingen die mij aanzetten om te schilderen, om te laten zien en ervaren hoe mooi de natuur is!

Vaak trek ik eropuit, met mijn hond Lynn, om mijn eigen foto’s van het landschap te maken. Het goed fotograferen is al een hele uitdaging! Als ik het onderwerp gekozen heb, bestudeer ik het grondig en bekijk ik of het schilderbaar is. Een foto van een landschap kan prachtig zijn en toch niet uitkomen op het doek.

Ik schilder over het algemeen heel fijn en scherp, en probeer ook zo realistisch mogelijk te schilderen. Maar het mag nog steeds een schilderij zijn, een weergave van hoe ik de natuur zie.”

Zie zijn website.


Ria van Lanen-Scheepens  woont haar hele leven al in Uden. Haar leven lang heeft ze geschilderd en geboetseerd.
Het is altijd een zoektocht gebleven, hetgeen al experimenterend heeft geleid tot een gevarieëerde verzameling aan schilderijen en objecten. 
Vele lessen heeft ze gevolgd bij diverse docenten, waarvan de eerste Kees Bastiaans is geweest. Sindsdien heeft de passie voor kunst haar nooit meer verlaten.

“Qua stijl kan en wil ik mij niet aan banden laten leggen. De verschillende technieken zijn telkens een nieuwe uitdaging voor mij. Ik stort me er in, tot een volgende passie zich aandient. De kleuren in mijn schilderijen en  beelden zijn, afhankelijk van een bepaalde periode, zowel helder en sprekend, als zacht en warm in aardetinten.
Mijn beelden heb ik gemaakt met kunsthars, een milieuvriendelijk materiaal. En in vrolijke kleuren geschilderd. 
De huisjes, die ook tentoongesteld zullen worden (niet afgebeeld), hebben een mediterrane uitstraling en laten ons wegdromen naar verre reizen.”

 
Zie haar website.