Galeriehoudster Jeanne Buijtels en haar partner Marian van Juchem  zijn de eigenaars van galerie en beeldentuin Artbest in Best (N.Br).

Marian en Jeanne

 

Jeanne is al van jongs af aan creatief bezig, zowel met tekenen, schilderen, etsen, zeefdrukken, keramiek, mozaïek,  glasfusing (o.a. in Lommel), brons gieten en beeldhouwen bij diverse kunstenaars in binnen-en buitenland. De laatste jaren heeft ze zich het acrylgieten en het werken met epoxy eigen gemaakt.  Ze experimenteert graag met diverse materialen en probeert ze vaak samen te voegen.  Zij laat zich inspireren door het leven zelf in al haar facetten. Ze werkt graag met tegenstellingen zoals kracht en tederheid in één werkstuk.  In de vaste collectie in de “kleine” galerieruimte kun je diverse kunstwerken van haar zien.

Haar liefde voor beeldhouwen in steen heeft ze gedurende 11 jaar overgedragen via cursussen en workshops in haar eigen atelier. Daarnaast heeft ze 5 jaar “intuïtief” beeldhouwcursussen  in steen gegeven in Zuid-Frankrijk.
Samen met Marian heeft ze vele (kunst)reizen gemaakt in Europa, Azië en Afrika, daarbij altijd nieuwsgierig naar andere culturen en kunstvormen.

De galerie  werd voorheen gebruikt voor cursistenexposities en eigen exposities.
Door het openstellen van hun galerie willen Jeanne en Marian andere kunstenaars een podium bieden. Uit ervaring weet Jeanne hoe lastig het kan zijn om als kunstenaar een goede ruimte te vinden om kunstwerken tentoon te stellen.  
Zij willen dan ook op een laagdrempelige manier kunstenaars en kunstliefhebbers bij elkaar brengen:

                           “Kunst is zoveel meer dan de Nachtwacht en het Rijksmuseum”!

 

Ons adres: 

Galerie Artbest
Jacob van Ruysdaelstraat 8 (hoek Prins Bernhardlaan)
5684ER Best