Eliane van Baelen en Diny Timmers

21 mei t/m 29 mei 2022

In 1995 startte Eliane van Baelen bij HG schilderkunst in Pelt België. De opleiding nam 7 jaar in beslag en sindsdien is er nog altijd de goesting om te schilderen. Ondertussen krijgt zij ook meer tijd omdat ze niet meer buitenshuis werkt.

Diny Timmers is zeker al 25 jaar keramiste. Haar werken hebben verschillende thema’s die op haar website te vinden zijn.
Zoals abstract, vogels, bouwwerk etc. De uiteindelijke vorm, de afwerking en de kleur vindt zij erg belangrijk.
Zij behandelt de beelden na de eerste stook met oxiden en sulfaten. Hierdoor krijgen ze een natuurlijke kleur en blijf je de structuur van de klei zien.
Deze eindkleur brandt er volledig in en is daarna niet meer te wijzigen. De meeste beelden kunnen ook buiten staan.

Meer informatie

 

Werk van Eliane van Baelen
Werk van Diny Timmers

Dick van Tongeren en Jacqueline de Vaan

4 t/m 12 juni 2022

 

Dick van Tongeren is moeilijk in een hokje te plaatsen want zijn keuze van onderwerpen, mediums en formaten lopen nogal uiteen. Olieverf, acryl, aquarel, doek paneel papier, alles vindt hij interessant en het proberen waard. Het hoeft niet zo heel erg precies, maar wel goed en het moet wel ergens op lijken.

Belangrijk vindt hij dat zijn werken stuk voor stuk een gevoel of gedachte overbrengen.

Natuurlijk komt ook het decoratieve aspect aan bod: je wilt toch niet tegen een lelijk schilderij aan kijken!

 

Jacqueline de Vaan (1964) studeerde in 1991 af als docent tekenen en textiele werkvormen. Sedert 1998 is ze intensief bezig met beeldhouwen.
Aanvankelijk werkte ze alleen in steen. Vanaf 2001 werkt ze ook in hout en in toenemende mate in brons. Ze heeft een passie voor beeldhouwen!

Vrouwelijke vormen vind je terug in zowel figuratieve als abstracte beelden. In de bronzen beelden legt zij de nadruk op het weergeven van emoties.
Als het even kan met een dosis humor: schuchter zelfvertrouwen, levensvreugde, zelfspot, lichte koketterie en gratie.

 

Meer informatieGalerie Artbest gesloten in verband met de voorbereidingen voor de Kunstroute

18 en 19 juni 2022


KUNSTROUTE BEST,  GALERIE  ARTBEST  

25 en 26 juni 2022

Op 25 en 26 juni vindt de Kunstroute in Best weer plaats.
In heel Best zijn op diverse adressen kunstenaars aanwezig die hun eigen kunstwerken zullen tonen.
Voor meer informatie over de kunstroute zie de website van de kunstroute:  http://www.kunstroute-best.nl

 

Tijdens de Kunstroute exposeert Jeanne Buijtels in Galerie Artbest uitsluitend met haar eigen werk.

Het is een overzichtstentoonstelling van haar werk, gemaakt in de afgelopen 45 jaar.
Te zien is een grote diversiteit aan disciplines,  zoals beelden van steen, brons, keramiek, epoxy en neolith.
Daarnaast hangen er schilderijen waarbij diverse technieken zijn gebruikt.
Ook is haar glaskunst te zien en worden in de vitrines de door haar gemaakte sieraden geëxposeerd.

Haar werken zijn te zien in de galerie en in de beeldentuin.

Meer informatie

 

glaskunst van Jeanne
schilderij (acryl pouring) van Jeanne

Galerie Artbest gesloten 

van 27 juni t/m  4 september  2022


Henny Brusselers

10 t/m 18 september 2022

“Het werk van Henny Brusselers laat zich niet in algemene termen omschrijven. Er is een verschil in waarnemen bij de eerste confrontatie
met het werk en wat er zich aan beeld aftekent bij langere blootstelling aan het werk. De vaak caleidoscopische voorstellingen moeten zich laten proeven zoals je een glas wijn tot je neemt, om een totaalbeeld te krijgen van de afzonderlijke karakteristieken” (Maartje Meerman)

Henny ontwikkelt een eigen, persoonlijke beeldtaal waarin affiniteit voelbaar is met kunstenaars uit de Cobra en de avant-garde kunstenaars
uit de 2de  helft van de twintigste eeuw, zoals Asger Jorn, Jean Dubuffet, Bram en Geer van Velde, maar doet soms ook denken aan
de oude cultuur van de Azteken. Nog altijd werkt ze gedreven aan haar eigen caleidoscopische beeldende wereld.

L’art pour l’art : het bewijs dat ik heb bestaan wil ik graag nalaten.
Het boek “ Henny Brusselers – een caleidoscopisch oeuvre- “ is ter gelegenheid van haar 90ste verjaardag in 2020 uitgekomen. Helaas door de COVID-periode is toen een feestelijke presentatie van haar boek niet doorgegaan.

Tijdens deze expositie van haar werk  in Galerie Artbest is er gelegenheid om het boek te kopen, gesigneerd door Henny zelf.

Meer informatie


Hans Janssen en Gwen Conner 

24 september t/m 2 oktober 2022

 

Hans Janssen (1945) : “Ik schilder om het schilderen en laat me leiden door  wat me opvalt als beeld of detail van een beeld. Het onderzoeken van de effecten van glans, kleur, reflectie, licht-donker en ruimte, is voor mij het meest boeiende van dit vak. Want schilderen is voor mij een vak, wat Kennis, Kunde en Talent vergt.
En zoals ook Vermeer reeds deed in de 17-e eeuw: maak ik veel gebruik van optische hulpmiddelen, maar nu van hedendaagse middelen: digitale camera, computer en internet.

Dat er op mijn leeftijd nog zoveel te studeren, te onderzoeken en te beleven valt: FANTASTISCH

 

Gwen Conner: Torsen, figuren en fragmenten, kortom, de mens in al zijn/haar facetten aansprekend neer te zetten in een beeld, boeit mij.
Ik wil een bepaalde sfeer oproepen, die voelbaar moet zijn als je het beeld bekijkt. De beelden hebben een figuratief karakter, worden in klei opgebouwd en later gebakken in een zoutoven of in de raku-oven, al dan niet geglazuurd, of ze worden in brons afgegoten.

Meer informatie

Werk van Hans Janssen
Werk van Gwen

Hera van den Heuvel

8 t/m 16 oktober 2022

Meer informatie volgt.


Leny de Vos en Patty Biermans

22  t/m 30 oktober 2022

Leny werkt graag zonder vooropgezet doel. Puur, vanuit gevoelens en ervaringen die in mij ontstaan, soms sluimerend aanwezig zijn en pas echt zichtbaar worden op doek.
Beelden die in composities en kleur haar verhaal vertellen: wandeling in de Provence, het uitwaaien aan zee in Zeeland, rijden door het binnenland van Spanje, maar ook de zorg voor mijn kinderen en kleinkinderen, evenals de euforie van mooie momenten in mijn leven.
“Gevoelens, gebeurtenissen die mij raken en mijn doeken kleuren in een proces waarbij ik me steeds onbewust afvraag wat voeg ik toe en wat laat ik weg. Acryl laag op laag en met gebruik van natuurlijke materialen die ik op mijn strooptochten heb verzameld. Na de laatste streek laat ik los wat ontstaan is. De abstractie van mijn werken geeft ruimte aan een ieder om zijn gevoel te laten hechten aan dit beeld.
Loslaten, betekent ook voor mij , dat het werk zich mag verbinden aan het leven van een ander, een ieder die zich geraakt voelt of zich herkent in de lijnen, kleur en dynamiek van mijn werk.”

Informatie Patty volgt nog

Meer informatie

Werk van Leny de Vos

Helma Broekhof

5  t/m 13 november 2022

 

Informatie volgt nog


Rietje Huijser

19  t/m 27 november 2022

 

Informatie volgt nog

 


 

Galerie Artbest gesloten 

van 1 december 2022  t/m 6 januari 2023