Galerie Artbest gesloten 

van 27 juni t/m  4 september  2022


Henny Brusselers en Jeanne Buijtels

10 t/m 18 september 2022

“Het werk van Henny Brusselers laat zich niet in algemene termen omschrijven. Er is een verschil in waarnemen bij de eerste confrontatie
met het werk en wat er zich aan beeld aftekent bij langere blootstelling aan het werk. De vaak caleidoscopische voorstellingen moeten zich laten proeven zoals je een glas wijn tot je neemt, om een totaalbeeld te krijgen van de afzonderlijke karakteristieken” (Maartje Meerman)

Henny ontwikkelt een eigen, persoonlijke beeldtaal waarin affiniteit voelbaar is met kunstenaars uit de Cobra en de avant-garde kunstenaars
uit de 2de  helft van de twintigste eeuw, zoals Asger Jorn, Jean Dubuffet, Bram en Geer van Velde, maar doet soms ook denken aan
de oude cultuur van de Azteken. Nog altijd werkt ze gedreven aan haar eigen caleidoscopische beeldende wereld.

L’art pour l’art : het bewijs dat ik heb bestaan wil ik graag nalaten.
Het boek “ Henny Brusselers – een caleidoscopisch oeuvre- “ is ter gelegenheid van haar 90ste verjaardag in 2020 uitgekomen. Helaas door de COVID-periode is toen een feestelijke presentatie van haar boek niet doorgegaan.

Tijdens de expositie van haar werk  in Galerie Artbest zal Paul de Lange in een korte toespraak iets vertellen over het werk en leven van Henny.
Er is gelegenheid om het boek te kopen, gesigneerd door Henny zelf.

Naast de schilderkunst van Henny Brusselers zullen de  beelden van Jeanne Buijtels te zien zijn.

Meer informatie

Werk van Henny Brusselers
Werk van Jeanne Buijtels

 

 


Hans Janssen en Gwen Conner 

24 september t/m 2 oktober 2022

Hans Janssen (1945) : “Ik schilder om het schilderen en laat me leiden door  wat me opvalt als beeld of detail van een beeld. Het onderzoeken van de effecten van glans, kleur, reflectie, licht-donker en ruimte, is voor mij het meest boeiende van dit vak. Want schilderen is voor mij een vak, wat Kennis, Kunde en Talent vergt.
En zoals ook Vermeer reeds deed in de 17-e eeuw: maak ik veel gebruik van optische hulpmiddelen, maar nu van hedendaagse middelen: digitale camera, computer en internet.

Dat er op mijn leeftijd nog zoveel te studeren, te onderzoeken en te beleven valt: FANTASTISCH

 

Gwen Conner: Torsen, figuren en fragmenten, kortom, de mens in al zijn/haar facetten aansprekend neer te zetten in een beeld, boeit mij.
Ik wil een bepaalde sfeer oproepen, die voelbaar moet zijn als je het beeld bekijkt. De beelden hebben een figuratief karakter, worden in klei opgebouwd en later gebakken in een zoutoven of in de raku-oven, al dan niet geglazuurd, of ze worden in brons afgegoten.

Meer informatie

Werk van Hans Janssen
Werk van Gwen

Hera van den Heuvel en Josette Dekkers

8 t/m 16 oktober 2022

 

Hera van den Heuvel schildert tegenwoordig in acrylverf, vaak in combinatie met andere materialen.
De ervaring in de verschillende disciplines combineert zij in haar huidige werk
Haar werk is in de loop der jaren veranderd van figuratief naar abstract waarbij kleur een niet te missen rol speelt.
Gebeurtenissen uit haar leven, en het lijnenspel in de natuur spelen een grote rol in haar werk.
Hoogtepunt tot nu toe was exposeren samen met haar broer uit Canada, in de binnentuin van de Hermitage in Amsterdam

Meer informatie volgt over Josette Dekkers volgt nog..

 

Meer informatie

 

 

 

 

 

 


Leny de Vos en Patty Biermans

22  t/m 30 oktober 2022

Leny de Vos werkt graag zonder vooropgezet doel. Puur, vanuit gevoelens en ervaringen die in mij ontstaan, soms sluimerend aanwezig zijn en pas echt zichtbaar worden op doek.
Beelden die in composities en kleur haar verhaal vertellen: wandeling in de Provence, het uitwaaien aan zee in Zeeland, rijden door het binnenland van Spanje, maar ook de zorg voor mijn kinderen en kleinkinderen, evenals de euforie van mooie momenten in mijn leven.
“Gevoelens, gebeurtenissen die mij raken en mijn doeken kleuren in een proces waarbij ik me steeds onbewust afvraag wat voeg ik toe en wat laat ik weg. Acryl laag op laag en met gebruik van natuurlijke materialen die ik op mijn strooptochten heb verzameld. Na de laatste streek laat ik los wat ontstaan is. De abstractie van mijn werken geeft ruimte aan een ieder om zijn gevoel te laten hechten aan dit beeld.
Loslaten, betekent ook voor mij , dat het werk zich mag verbinden aan het leven van een ander, een ieder die zich geraakt voelt of zich herkent in de lijnen, kleur en dynamiek van mijn werk.”

Informatie Patty volgt nog

Meer informatie

Werk van Leny de Vos

Helma Broekhof en Josina van Amsterdam

5  t/m 13 november 2022

Helma Broekhof probeert bij het schilderen de dagelijkse voorwerpen zo weer te geven, dat je oog getrokken wordt naar het onderwerp,
waar je anders aan voorbij zou lopen. Small art is het onderwerp weergeven op een heel klein paneeltje, tevens schilder ik ook op grote doeken.
Regelmatig geef ik ook workshops. Mocht u hier belangstelling voor hebben, dan kunt u de informatie lezen op mijn website.

Informatie van Josina volgt nog

 

Meer informatie

Werk van Helma Broekhof
Werk van Helma Broekhof

Rietje J. Huijser en Thea Blok

19  t/m 27 november 2022

Rietje J. Huijser tekent en schildert bij voorkeur mensen in ongedwongen houdingen, als ze zich onbespied wanen. Het model is voor haar een middel om de kern vaan het leven weer te kunnen geven. Dat model kan de natuur zijn, de mens en sinds enige tijd ook het dier. Zij is als kunstenares autodidact.

Informatie over Thea Blok volgt nog

Meer informatie

Werk van Rietje J. Huijser

 


 

Galerie Artbest gesloten 

van 1 december 2022  t/m 6 januari 2023